Svårt att hålla tätt? Svårt att hålla dig när du blir kissnödig? Springer du ofta på toa? Droppar det i trosan? Har du full koll på toaletterna? Läcker du när du hostar/skrattar? Eller har du läckt när du varit ute och sprungit? Oavsett vad så finns det hjälp.

Inkontinens kan ha med ålder, barnafödande eller operationer att göra.

Vi måste prata om inkontinens!

Det finns olika sorters inkontinens, ansträngningsinkontinens, trängningsinkontinens eller blandinkontinens.
Vid ansträngningsinkontinens så är det svårt att hålla tätt när trycket i urinblåsan blir för högt.
Vid trängningisnkontinens känner du dig plötsligt kissnödig och har då svårt att hålla dig. Du behöver en toalett snabbt!
Blandinkontinens är en blandning av båda.

I mitt fall så hade jag blandinkontinens i flera år. Jag gick ofta på toaletten och när jag var kissnödig så var det bråttom! Jag började prata med mina vänner, det var inget som vi hade pratat om förut, och då var vi flera som hade liknande problem! Jag googlade och kollade upp vad man kunna göra (förutom bäckenbottenträning) och beslöt mig för att gå vidare!

Jag bokade tid hos vårdcentralen och berättade om mina problem för min läkare. Läkaren skickade remiss till Uroterapiavdelningen på Karolinska Huddinge. Där fick jag genomgå en test och en undersökning. Det gick ganska snabbt till att jag blev beviljad en operation.
Jag genomgick en TVT – operation, man sätter in ett litet band och lyfter upp urinblåsan. Jag opererades kl. 08.00 och var hemma igen kl.11.30.
Självklart så kände jag mig öm och svullen i några dagar men det gick snabbt över. Jag önskar bara att jag gjorde den tidigare!

Idag så är skillnaden enorm! Jag är ”normal” med mitt kissande 🙂 och behöver inte hålla reda på var närmaste toalett ligger. Jag kan hålla mig och behöver inte längre ha flera extra trosskydd med mig.Vi behöver balans i livet, balans mellan aktivitet och vila. Ibland kanske det tippar över och går det för lång tid med ständig hjärn- och kroppsaktivitet så får varken knoppen eller kroppen återhämtning. Oftast klarar vi själva av att balansera livet men om vi inte gör det så kan vi ta hjälp av olika verktyg. MediYoga, mindfulness och meditation hjälper dig att hitta lugnet igen. Aktiv träning och att se över kosten hjälper kroppen (och hjärnan) att hitta till balansen. Så vad vill du? Egentligen?

Jag läste en gång att alla människor är en ö… men av öar bildas världsdelar! Och jag tror att det är just så det är. Genom våra val i livet berör och inspirerar vi andra, som i sin tur berör och inspirerar vidare. Tillsammans blir vi alla en vilket gör oss starkare.

Jag är utbildad MediYoga instruktör från MediYogainstitutet. Diplomerad livscoach från livscoachakademin. Diplomerad andlig healer & tarotvägledare samt utbildad Spiritualistiskt medium från Mithera. Diplomerad livscoach från Livscoachakademin och utbildad webbdesigner sedan 1998. Med kärlek /Maria

Behöver du hjälp att skapa en hemsida? Koppla din hemsida till sociala medier?
Jag hjälper dig skapa en stark, googlevänlig hemsida och kopplar den till sociala medier. Jag utbildade mig till webbdesigner 1998 och har sedan dess arbetat med hemsidor och sociala medier.
Som tidigare marknadschef vet jag värdet av att bygga bra från grunden för att hamna så högt upp som möjligt på googles sökresultat. Kontakta mig om du har funderingar!

Med kärlek /Maria thebonisland@gmail.com

När 2016 närmar sig sitt slut ser jag tillbaka på året som varit och allt de fantastiska jag varit med om. 2016 har varit fullt av utmaningar, många kliv utanför bekvämlighetszonen och massa nya erfarenheter! Jag har lyssnat på min intuition och följt den, jag har kört fritt fall och landat på fötterna! Jag vet att jag gjort allt rätt nu när jag sitter här och alt känns bra. Jag är på väg i rätt riktning men om jag når mitt mål eller om det förändras på vägen har jag ingen aning om. Jag vet bara att allt jag tar mig för och påbörjar nu är rätt för jag är lycklig precis nu.

Så var inte rädd för att följa din känsla, din intuition, för det är den som kommer leda just dig rätt! Våga utmana dig själv att ta det där klivet, till det där nya eller den där drömmen just DU har! För då kommer du få ett fantastiskt 2017 ❤

Namaste och Gott Nytt År!

Med kärlek & värme /Maria

Den enda luckan i min julkalender som jag öppnar är luckan för tacksamhet. Att finna tid varje morgon till att tänka på vad jag är tacksam för. Att tacka alla runt omkring mig och framförallt – mig själv! Att jag lever, att året har varit fantastiskt, att jag faktiskt kan betala mina räkningar varje månad och för att jag är älskad ❤.

Jag har redan skrivit om att vara tacksam och även hur jag har övat i tacksamhet, men jag vill verkligen  upprepa vad bra det är att börja tänka på vad vi faktiskt kan vara tacksamma för. Det gör att vi får ett större perspektiv och jobbiga saker blir mindre jobbiga.

Vi är alla unika, perfekta skapelser. Skapade för att älska och älskas, glöm aldrig det!

Medveten andning har det skrivits om mycket på sistone. Men vad är medveten andning? Och hur kan jag praktisera medveten andning?

Tänk er ett litet spädbarn när den sover. Hur den fyller hela magen med luft i lugna, djupa andetag. Det är medveten andning. Den andning som vi tappar när vi blir äldre. Vi börjar andas mer ytligt och utnyttjar därmed inte hela vår lungkapacitet.
Andningen är nyckeln till hela vår existens, att ge cellerna syre så att de kan förnyas och repareras och hålla vår kropp vid liv.

När jag började med Yoga och meditation fick jag lära mig att andas medvetet. Att tänka, lyssna och känna mitt andetag. Att styra andningen till den del i kroppen som behövde syret om jag t.ex. satt i en viss position. Att kontrollera andetaget. Att ta djupa kontrollerande andetag genom näsan så att du lär dig fylla hela magen och lungorna med luft och sedan andas ut genom näsan- långsaaaamt och medvetet. tänk dig att du ska skapa imma på ett glasfönster vid utandning, det blir som ett väsande i halsen, kontroll över andetaget.
Djupa kontrollerande andetag med munnen eller näsan är en andningsteknink som även används för att ta sig ur den flyktkänsla kroppen får när man t.ex. drabbas av ångestattacker. Jag har själv använt mig av det när jag drabbades av utmattningssyndrom och lättare panikångest och det hjälpte mig att komma ur attacken och lugna hjärtat och hjärnan. Fokus hamnar på att lyssna och känna sin andning, få ner pulsen och hjärtslagen. När du tränat upp din andning kan du använda andningen så fort du känner dig stressad eller är på väg att få en attack. Det är som mindfulness, att vara här och nu men du ska bara fokusera på andningen med så många sinnen som möjligt.

Senaste veckan har jag sett flera blogginlägg och bilder på människor som har tejpat sin mun när de är ute och springer/tränar. Det är också ett sätt att träna sig att andas in och ut genom näsan i långa, kontrollerande andetag.

Alla har vi mål i livet. Oavsett om det gäller små mål eller stora mål och drömmar. Om man kan se det framför sig så blir det lättare att nå målet. Visualisera din mål genom att skapa ett målträd.

Rita ett träd på ett stort papper. Bestäm dig för hur långt fram målträdet ska gälla. Ska toppen, kronan på trädet vara om ett år? 10 år? Antingen sätter du ditt största mål högst upp, vi säger köpa en lägenhet. Genom att sätta delmål på stammen för hur du ska nå dit kommer du att kunna se det framför dig. När du kommer till kronan på trädet kan bladen symbolisera andra mål och drömmar du har och som du också vill göra inom en snar framtid. Kanske är det att lära dig ett språk, paddla kanot eller bara börja motionera. Sätt ditt målträd på något ställe där du kan titta på det varje dag, kanske på insidan av garderoben eller vid ditt skrivbord om du har ett.

Ett målträd är levande, du kan fylla på med nya blad (mål) när du vill. När du nått ett litet eller stort mål kommer nya att dyka upp, precis som när trädet få nya blad 🙂

Lycka till!

Maria