Alla har vi mål i livet. Oavsett om det gäller små mål eller stora mål och drömmar. Om man kan se det framför sig så blir det lättare att nå målet. Visualisera din mål genom att skapa ett målträd.

Rita ett träd på ett stort papper. Bestäm dig för hur långt fram målträdet ska gälla. Ska toppen, kronan på trädet vara om ett år? 10 år? Antingen sätter du ditt största mål högst upp, vi säger köpa en lägenhet. Genom att sätta delmål på stammen för hur du ska nå dit kommer du att kunna se det framför dig. När du kommer till kronan på trädet kan bladen symbolisera andra mål och drömmar du har och som du också vill göra inom en snar framtid. Kanske är det att lära dig ett språk, paddla kanot eller bara börja motionera. Sätt ditt målträd på något ställe där du kan titta på det varje dag, kanske på kylskåpet, insidan av garderoben eller vid ditt skrivbord om du har ett. Sätt även upp inspirerande bilder som gör att du lättare kan visualisera din måltid alla tider på dagen!

Så här gör du;

  1. Skriv upp ditt mål
  2. Sätt upp en deadline.
  3. Hur ska du nå målet? Är det realistiskt? Läs på! Kan du sätta upp ett delmål?
  4. Är du mentalt förberedd och har accepterat vad du måste göra för att nå målet?
  5. Visualisera dig själv vid målet.

Om målet t.ex. är en resa så är ditt mål resan. Deadline är när du ska resa. Och för att nå målet måste du spara pengar. Hur mycket är realistiskt att du kan avsätta varje månad? Kan du göra något extra för att få ihop pengarna? Sälja något? Jobba extra? Läs på om resan. Vad kostar det att äta ute på resmålet? Vad ingår i olika boenden/paketresor. Eller ska du sätta ihop din egen resa? Vad kommer du behöva i dagskassa etc. Delmålet kan vara att koka ihop en middag hemma med smaker från just ditt resmål med tillhörande musik. Att vara mentalt förberedd på att spara pengar och sätta undan varje månad är en stor del. Att behöva tacka nej till utebesök och AW men tänk på att visualisera dig själv, på just ditt resmål!

Ett målträd är levande, du kan fylla på med nya blad (mål) när du vill. När du nått ett litet eller stort mål kommer nya att dyka upp, precis som när trädet få nya blad 🙂

Lycka till!

Maria

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.