Om allt var perfekt i ditt liv, hur skulle det se ut då?

Vad är falska livslögner/föreställningar?  Det är föreställningar som du har om dig själv, andra och hur ”allt” ska vara. Hur du dömer andra utifrån utseende, levnadssituation och även klädsel. Det gäller även hur du dömer och uppfattar dig själv. Dessa föreställningar har vi fått genom andra, samhället och normer utifrån hur alla andra gör, tänker och ser på andra och dig själv. Och vi har dem ofta omedvetet.
Här gäller det att våga lyssna på sig själv och ifrågasätta varför vi tänker och gör på ett visst sätt. Vi måste våga ifrågasätta oss själva och andra. Det gäller att synliggöra och ifrågasätta det för sig själv. Endast då kan du ändra på det.

Men kan du ändra dig? Ja! Ja! och Ja!  När du väl är medveten om dina föreställningar av hur du/saker/människor är så kan du faktiskt ändra DIN föreställning.

Övning

Sätt dig ner med papper och penna och svara på dessa frågor;

  1. Vad skulle du vilja ändra på i ditt liv?
  2. Varför gör du inte det?
  3. Vilka bevis/sanningar/föreställningar har du för att du inte kan göra det?
  4. Vilka bevis/sanningar/föreställningar skulle du behöva för att genomföra det?
  5. Vad kan du göra för att ändra dina bevis/sanningar/föreställningar och istället använda nya bevis/sanningar/föreställningar för att genomföra ändringen?

Läs varje fråga högt för dig själv och läs även svaren högt för dig själv. Fråga dig själv varför du svarar på det sätt du gör? Är det din sanning eller är det något du har hört eller tagit med dig från uppväxten/omgivningen?
Är det DIN sanning?
Svara sen på frågorna igen och gör om allting, tills du själv kan se att du kan ändra på dina ”gamla” livslögner och hitta nya sanningar!

Sista frågan: Om allt var perfekt i ditt liv, hur skulle det då se ut?

Den frågan kan du använda dig av om du fastnar i fråga nummer 2.

Bli ditt bästa jag och följ lyckan!

Maria

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.