Hur ser ditt livshjul ut?

Vill du skaffa dig en överblick över hur ditt liv ser ut? ­Livshjulet är ett verktyg som länge använts av många för att visualisera var i livet det råder obalans. Tänk dig livet som ett hjul som ska rulla. Om det ska rulla på ett behagligt sätt gäller det att de olika delar hjulet består av är lika stora delar det ska ­bestå av. Till exempel hälsa, relationer, familjeliv, arbete, egentid, kärlek, fritid.

Ibland tappar vi lusten och allt känns tomt och meningslöst. Men genom att titta noga på alla sidor så upptäcker vi kanske att det mesta är ganska hyggligt. Vårt missnöje gäller kanske en speciell del som vi kan förbättra till det bättre om vi ägnar den mer uppmärksamhet.

Genom att fylla i livshjulet och göra en inventering av din nuvarande livssituation får du en möjlighet att bedöma alla sidor av ditt liv och se vilka särskilda bekräftelser du kan börja göra för att förbättra den aspekten av din livstillvaro.

De åtta bitarna i livshjulet representerar balans. Räkna hjulets mitten som 0 och ytterst som 10. Sätt ditt poäng i varje tårtbit och dra sedan ihop till ett nytt hjul. Den nya omkretsen är ditt livshjul. Är det runt? Eller är det hackigt? Föreställ dig hur knagglig färden skulle vara om det här var ett riktigt hjul…

Sätt ett poäng i livshjulet från 1-10 (där 10 är helt nöjd). En i varje ”tårtbit”. När du gjort det så skriver du hur DU skulle vilja känna inom varje område i framtiden. Vad är en ”perfekt” 10:a? Skriv det utanför tårtbiten.

Skriv ut ditt livshjul – övning i .pdf här!

Balans i livet handlar inte bara om att fördela sin tid mellan olika livsområden. Det handlar också om  att stimulera sina olika sinnen och att ha balans mellan tanke/känsla och kropp/själ.

Hitta balansen!

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.