Privat MediYogakurs i Solna

Class Information

  • 2020/09/07 - 2020/12/17
  • 12:00 AM - 12:00 AM
  • Erik Sandbergs gata 38
  • måndag-torsdag

Trainers

Maria View Profile

Hösten 2020 startar Solna MediYoga måndag v.37 och avslutas torsdag v.51

MediYoga, medicinsk yoga, är en terapeutisk yogaform som alla kan utöva. Om du lider av smärta och värk utan att veta varför så kan en kurs i MediYoga hjälpa dig. Passen är utformade i olika delar i en kombination av övningar och meditation. Yogaövningar utförs långsamt och kontrollerande och är utformat för att öka fysisk flexibilitet, ge mental avslappning och insikt.

Yoga är varken religiös eller politisk bunden utan en holistisk disciplin vars innehåll och djup ger människor verktyg till att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform som har sitt ursprung i kundaliniyogan. Medicinsk yoga används både förebyggande och terapeutiskt. Passen är korta och enkla med lätta fysiska övningar och positioner, andningstekniker och djupmeditation för att skapa balans på alla plan. Övningarna, som görs sittande och/eller liggande, utförs efter individens förmåga och ska aldrig göra ont.

Andningen har en viktig roll i MediYogan. Andningen speglar våra känslor så att vi te.x. andas snabbt när vi är stressade och långsamt när vi är i ro. Därför kan en medveten ändring av andningen direkt påverka hur vi mår och skapa fysisk, emotionell och mental harmoni i oss.  MediYoga sänker även blodtrycket, hjälper de som har utmattningssyndrom eller är stressade och kan lindra smärta. Har man migrän finns speciell migränyoga som riktar sig mot just migränproblematik.

MediYoga används idag på flertalet vårdplatser som en kompletterande behandlingsform och alla MediYoga instruktörer har en grundläggande medicinsk baskompetens.

Alla övningar kan utföras sittandes på stol eller sittandes på matta  Därför passar MediYoga för alla oavsett ålder eller medicinsk diagnos. Om du tränar MediYoga 1-2gr/veckan så märks effekterna efter 6-10 veckor.  I Sverige är MediYoga® ett registrerat varumärke sedan 2004.

COVID -19 INFO
Vi yogar bara tillsammans om vi är friska och symtomfria. Mattor, filtar och kuddar tvättas och desinficeras efter varje gång.

Jag har privata MediYogakurser i mitt hem i Solna, Råsunda. Vi är max två personer vid varje tillfälle (om du vill yoga med en vän) annars är det bara du. Perfekt för dig som vill ha lugn runtomkring dig eller bara vill prova hur det är att yoga. Tid finns för frågor!

MediYogan kan bokas mån-tors mellan 10.00-14.00. Varje pass tar ca 50-60 minuter. Maila mig för lediga tider!
Övriga tider kan förekomma mot förfrågan!
Kostnaden för 10ggr är 1400:- (ink moms).
Vill du hellre gå enstaka gånger och betala per gång är kostnaden 160:-/gång.

Detta ingår;
Pappersunderlag att ta med hem efter övningarna (eller skickas via mail)
Ett privat samtal med mig där jag lägger upp övningar för dig
Matta, kuddar och filt finns på plats.

Klicka här för att maila!

Varmt Välkommen!

Maria, diplomerad MediYoga instruktör, utbildad på MediYoga Institutet

 

pastedGraphic.png