Intuition

Vad är intuition och hur kan man lära sig att följa den? 

 

Intuition är känslan att snabbt bilda dig en uppfattning/känsla inför något eller någon. Känna glädje, obehag, beslutsamhet eller obeslutsamhet över ett val du ska göra, ett erbjudande eller över en person. Magkänslan som jag säger.

Jag har till stor del valt att följa min intuition i livet. De gånger jag inte valt att följa min intuition har det blivit dåliga konsekvenser för mig. Jag har t.ex. valt att lyssna på andra/ekonomin/trygghetszoner och medvetet valt bort det min intuition sa till mig från början…nej.
Jag har själv tackat jag till arbeten för pengarnas skull där min intuition skrek nej! Det fick jag betala med en krasch in i väggen..

Att börja lita på sin intuition eller magkänsla om man aldrig gjort det är svårt. Det ÄR obehagligt. Jag har märka att väldigt rationella personer har det mycket svårt att motivera varför man ska lita på sin magkänsla och det börjar genast göra listor med för- och nackdelar över ett beslut de ska ta. Och jag tycker det är ett bra komplement till din intuition MEN det är den första känslan man får som är den viktigaste och avgörande i hela den listan. Oavsett om det gäller det där jobbet med 10 000:- mer i lön eller huset som var så billigt. Om du inte har känslan för att det känns rätt från början så är det oftast inte det.

Intuition är också något du ska använda i ett förhållande (både med partner, vänner, arbete). Hur känns det? Är du glad när du tänker på din partner/arbete/vännen? Om inte , vad är det som känns fel? Tänk på någon situation där det kändes fel och försök att sätta ord på det.

Jag är otroligt tacksam idag att jag valt att följa min intuition. Jag är på en bra plats idag. Inte rik i pengar men rik i mitt liv med min familj och vänner, med yogan och med min inre resa.

Här kommer en liten övning i att börja följa din intuition. 

 

 

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.