Höstmood

Vaknade till en grå, regnig söndag och egentligen ville jag bara ligga kvar i sängen och mysa framför någon serie. Men jag har ingen TV i sovrummet och jag var jättepigg så det blev brödbak, fika med vänner, promenad mellan skurarna och första Restorative yoga kursen!

 

Jag tillåter mig att ha innedagar. Dagar när jag bara hasar runt i nattlinne och morgonrock utan fysisk ansträngning över huvudtaget, förutom att lyfta kaffekoppen till munnen. Jag lagar inte ens mat utan tar fram något ur frysen och värmer upp. För mig är det dagarna mina återhämtningsdagar. Jag behöver de dagarna och har inte minsta dåligt samvete men jag vet också att det bara får vara en dag, så jag inte hamnar i den där dåliga nedåtgående spiralen där jag blir liggandes i soffan och slutar gå ut. Been there, done that, never more!

Brödet är LCHF-frallor (kan även formas som korvbröd/hamburgerbröd) som jag varierat. Här är receptet;
ca 9 frallor
3 dl Mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver 
2 msk hackade mandlar
2 msk hackade valnötter
2 msk hackade hasselnötter
2 msk chiafrön
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2,5 dl kokande vatten
3-4 äggvitor

Blanda alla torra ingredienser. Häll sen i allt blött, vispa med elvisp 30 sek. Forma runda frallor (eller som korv-/hamburgerbröd & lägg på bakplåt.
175 grader ca 40-50 minuter i nedre delen av ugnen. Ha koll så det inte bränns.

Så min gråa, regniga söndag blev en fantastisk dag som avslutades med Restorative yoga som jag nu ska gå på under hela November!

Hösten, bring it on!

 

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.