Har du rätt balans?

Vi prata mycket om balans. Vikten av att ha rätt balans. Men vad är balans då? För mig är balans mat, rörelse och återhämtning. 
Att äta rätt mat och få i oss bra näring är grunden i att få vår kropp att må bra. Vi vet ju alla att bara äta skräpmat är lika med inte tillräckligt med näring vilket gör oss slöa, trötta och omotiverade. Hjärnan går ner på sparlåga för att kroppen behöver tillgodose de vitala systemen den lilla näring som finns. Och ju längre det går ju tröttare, slöare och omotiverade blir vi. Det blir en negativ spiral och går det riktigt långt blir vi sjuka och deprimerade. 
En allsidig kost däremot gör oss energiska, glada och motiverade. Kroppen och hjärnan får i sig all näring och kan fungera som den ska. 
Och med rätt kost orkar vi röra på oss! Vi kommer ur soffan och promenerar, går på gym, yogar eller vad vi intresserar oss för vilket gör vår hjärna och kropp ännu gladare!
Men glöm inte återhämtningen. Återhämtningen är den viktigaste. Att sova ordentligt och vakna utvilad. Inte ligga och göra ”att göra listor” hela natten eller lösa problem. Inget kan ju ändå lösas på natten. Hitta en bra insommnigsrutin som fungerar för dig t.ex. te, bok eller yoga. Snurrar tankarna runt kan du testa att tänka ett (1) på inandning och två (2) på utandning. Jag somnar inom 5 minuter 🙂 när jag gör denna enkla insommningsövning.
Återhämtning är även att bara vara. För mig är det att sitta på en brygga och njuta av stunden. Vad är ditt ställe? En skogspromenad där du lyssnar på ljuden runt omkring dig? Det viktigaste är balansen för har du balansen orkar du så mycket mer och mås så mycket bättre!

Hitta DIN balans! 
/med värme, Maria 

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.