Tid för återhämtning

Semestertider ska vara tider för återhämtning och vila. Umgås med vänner och släkt eller umgås med dig själv. Bara du vet vad DU behöver. Att säga Nej är svårt, för känslan som följer efter ett nej upplevs som negativt. Men negativt för vem? För den du säger nej till eller för dig själv? Det är DU som bestämmer vad du vill göra för att du ska må bra. Och speciellt i semestertider förväntas vi vara sociala och hela tiden uppdatera vår sociala flöden med upplevelser och händelser. Och så passerar sommaren med ett konstant scrollande genom alla andras händelser och förväntningar på egna ”gilla” av andra.
Öva dig på att säga nej genom att vänta med ditt svar i 20-30 sekunder när du får en fråga om att träffa någon eller göra något.. (ja, jag vet, det känns jättekonstigt att vara tyst så länge men det blir lättare för varje gång du gör det). Tänk efter, vill jag verkligen det här? Följ din magkänsla och svara. 

Med kärlek, Maria

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.