Fötterna upp mot väggen

Upp med fötterna mot väggen innan du lägger dig så lugnar du nervsystemet och sover bättre!

Fötterna upp mot väggen kallas även Viparita Karani eller legs-up-the-wall-pose.
Jag brukar lägga upp fötterna mot väggen några gånger per vecka. Förutom att jag sover bättre så stretchar jag även benens baksida, det motverkar tunga & trötta ben och jag blir mer avslappnad och lugn i kropp & knopp.

Hur gör man?
Sätt dig nära en vägg/alternativt i sängen. Ligg så nära väggen du kan med rumpan. Du kan ha en kudde under svanken, det är också skönt. Svinga upp benen mot väggen. Om benen vill falla isär kan du ta ett stwetchband/bälte och sätta ihop benen med strax ovanför knäna. Lägg gärna en liten kudde/sovmask över ögonen och sträck ut armarna med handflatorna uppåt åt sidan. Relaxzz!

 

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.