Kronchakrat – Sahasrara

Kronchakrat – det sjunde chakrat

Kronchakrat står för upplysning och andlig utveckling. Kronchakrat finns på toppen av vårt huvud. Med ett kronchakra i balans är vu grundade och har vi kontakt med både vårt inre väsen och med det gudomliga runtomkring oss!
Med Kronchakrat i obalans är kan vi tyckas vara flyktiga, vi kan ha svårt att känna tillit, empati och förståelse för de gudomliga runtomkring oss. Vi kan lätta få huvudvärk och känna oss i mental obalans.
Nyckeln för att öppna upp Kronchakrat är meditation.

Kronchakrat – INFORMATION

Lotusblomma – Tusenbladig

Betydelse – Tusenfalt

Element – Tanke

Sten – Ametist, Diamant

Färg – Violett

Rökelse – Lotusblomma

Mat – Fasta


Meditation – Stilla Sinnet – Sitt i meditationsställning, lägg händerna som två skålar ovanpå varandra med handflatorna uppåt. Om du är kvinna lägger du vänster hand i din högra och tvärtom om du är man. Tumspetsar snuddar varandra. Ögonen är nästan slutna och tittar på din nässpets. Andas lugnt in och ut med näsan och tänk följande: Wa He Guru. Kom i i rytmen med andetaget och sitt så i elva minuter.

Yogaposition –  Sittande framåtfällning, Gudinnepositionen, Lotusställning

Jag mediterar för gudomlig upplysning – jag är gudomlig

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.