Vad vill du? Egentligen?

Att göra det man kan, eller göra det man vill – det är frågan du ska ställa dig!

Har man väl börjar fundera på att byta karriär, byta jobb eller bara att ändra på något man inte längre tycker är roligt så kommer frågan – Vad vill jag? I de flesta fall så utgår vi från det trygga tänkandet, vad kan jag? Och väljer nytt jobb utifrån det. Det är så vår hjärna vill tänka. För om vi började tänka Vad vill jag? istället så öppnar sig en värld av möjligheter, och det blir så stort för oss att tänka. Då måste vi ta tag i alla andra tankar vi får so  hänger ihop med Vad vill jag – egentligen. Den tanken leder för det mesta till att det blir fritt fall i hjärnan, en hisnande tanke! Vi måste börja utvärdera vårt liv! Allt från hur mår jag till hur är mitt förhållande till min man, till min mamma eller till mina vänner. Det blir stort. Men var inte rädd för att börja tänka tanken, bryt ner den i mindre bitar och börja strukturera upp den lilla biten. Skriv ner på papper för- och nackdelar med allt. Skapa målbilder, gör ett målträd, och jobba mot målet!

För att bara byta jobb brukar inte hjälpa. Det är kul ett tag, sen tröttnar man och börjar fundera och söka nya arbeten igen. För mig tog det 27 olika jobb innan jag landade i mitt, som får mig att må bra, varje dag. Min målbild är klar, men inte bergfast :), jag jobbar mot den i allt jag gör men är samtidigt öppen för mina tankar och känslor. Och än så länge känns allt rätt. För mig var det ett byte från mellan två skilda världar och i början sa tankarna nej, ta det du kan, annars kan vad som helst hända! Och det har det gjort, och bara positivt! Jag fick omvärdera hela mig och mina förhållanden. Gammalt och negativt togs bort (om än med mycket sorg) men sen med så mycket mer tid och glädje över. Tid att ta hand om mig själv, min familj och alla mina fina vänner ❤.

Så sätt dig ner, andas och tänk; -Vad vill du? Egentligen?

Kärlek ❤

/Maria