Övning i tacksamhet

Att känna tacksamhet, varje dag, är något jag gör varje dag. Varje morgon innan jag går upp sätter jag min intention för dagen och känner tacksamhet för att jag fått ännu en underbar dag att ta till vara på. Under dagen känner jag tacksamhet för vänner jag har, naturen jag får uppleva och allt som jag får möjlighet att se. Och soliga dagar känner jag speciellt tacksamhet för värmen mot min kropp. Jag är tacksam för kärleken jag får och ger i mitt liv. Från mannen, barnen familjen, vännerna och katten.
Tacksamheten gör att känner känner mig mer levande, ödmjuk, lyssnande och uppfattande av allt som finns runt omkring mig. Det ger mig styrka, gör mig sårbar och mottaglig för det som livet har att erbjuda. Jag ser möjligheterna när jag är tacksam.

Så här kan du göra för att öva dig i att känna tacksamhet, varje dag.
1. Varje kväll innan du går och lägger dig så skriver du ner 10 saker som du är tacksam för.
2. Läs sen för dig själv och fundera över varför du kände dig tacksam för just det här.

Det här är också en övning i medveten närvaro. Att känna, uppleva vad som händer under just din dag, i ditt liv! Pausa under dagen och fundera på vad du är tacksam för, just nu.

Lycka till!

Namaste
Maria