Vardagstid

Vad gör du med din tid?

Balans i livet är det viktigaste. Inte bara om du drabbats av utmattningssyndrom utan för att förhindra uppkomsten av stress.  Låt inte ditt arbete ta över dina fritidsintressen eller tiden med din familj och vänner. Dygnet har bara 24 timmar och av dessa ska du sova 8 timmar. Då återstår 16 timmar. Arbetar du heltid 8 timmar så återstår efter det 7 timmar (1 timmes lunch). Pendlar du som medelpersonen gör ca 2 timmar om dagen har du 5 timmar kvar. Att gå upp och klä sig/sminka sig m.m. tar 15 och samma med kvällsbestyren15 min och då är du snabb. Laga frukost (30 min), middag (30 min) och äta den (30-45min) = -2 timmar. Då har du 3 timmar kvar av dagen. Vad gör du med den? Tränar du? Umgås med familjen? Fikar du med vänner? Eller tittar du på TV?

Använd tiden väl. Den här stunden finns bara just precis nu och kommer aldrig tillbaka. Somnar du på kvällen och känner att du spenderat din tid bra idag eller inte? Tänk på att imorgon är en helt ny dag som du kan fylla med vad du vill. Det är helt blankt. Och det är bara din dag, en dag i ditt liv som du kan fylla med positiv energi, känna glädje med dina arbetskamrater och njuta av tiden med din familj/vänner. Du kommer somna med ett leende för att just du bestämt över din tid!

Med värme, kärlek till Er alla och en jävla tacksamhet över min tid 

Maria