8 tecken på att du håller på att gå in i väggen

Som jag tidigare skrivit så märker man oftast inte själv att man är på väg in i väggen. Stress har redan blivit en del av vår vardag och vi tror att det ”bara är just nu”..
Här kommer 8 tecken som du ska uppmärksamma.

1. Du som tidigare har tränat har slutat träna eller så stressar du dig igenom din träning med tankarna på annat håll.
2. Du har slutat träffa/ringa dina vänner, familjemedlemmar eller annat som du tycker är ”inte så viktigt just nu, jag gör det sen”.
3. Du har börjat få problem med sömnen. Tankar på jobbet gör det svårt att somna, du gör ”att-göra-listor” i huvudet innan du somnar eller så vaknar du supertidigt och åker till jobbet för att ”du var ju ändå vaken..”
4. Du jobbar mer än 8 timmar om dagen, och den övertid du har verkar du aldrig hinna ta ut.
5. Du slarvar med lunchen, sitter framför datorn och äter eller tar en macka och en cola i farten. Och så har det varit länge.
6. Du lyssnar inte på vad andra säger egentligen. Dina tankar ligger hela tiden i framtiden, inte här och nu. Vilket gör att du inte kommer ihåg vad andra sagt.
7. Du glömmer saker hela tiden. Vad du skulle handla, vad du skulle göra eller vem du skulle ringa.
8. Du har börjat få svårt att läsa en bok, längre instruktioner eller långa mail.

Känner du igen dig? Isåfall är det dags att börja se över din livssituation. Har du för mycket arbetsuppgifter? Har det hänt något i din närhet nyligen som gör att du inte kan fungera fullt ut nu?

Försök se till att få mer tid till dig själv. Ta långa promenader, fika med en vän eller gör något annat som du tycker är roligt. Planera in egentid minst en gång i veckan där du är närvarande och kan återhämta dig.

Tänk på att livet är för kort för att stressas bort ❤

Med värme
Maria