Förändringar är utmaningar

För många människor är förändring mer ett hot än en utmaning. I min värld är förändring alltid en utmaning, till att se det positiva.

Min skilsmässa var början på något nytt, större och mycket bättre och slutet på något som jag med tiden såg inte var något bra. Tiden innan skilsmässan var så kantad av kommunikationsproblem, likgiltig förnöjsamhet och bara en grå, grå tid mellan uppvaknande och läggdags. Jag gick och la mig tidigare och tidigare för att slippa stå ut, för att slippa tänka och för att slippa möta den jag hade som svårast att prata med. Prata om hur jag mådde, hur jag kände och vad jag ville.

Kanske började det redan innan vi hade möts? Att inte våga vara öppen och ärlig mot sig själv ens? Att inte våga sänka garden och be om hjälp, att vara så duktig hela tiden. Kan själv, ska själv, vill själv? Min självständighet, att klara sig oavsett. Men det är ju då jag är som ensammast, och det vill jag ju inte vara. Men det kanske har med uppfostran att göra, eller samhället eller vad?

Det viktigaste för mig idag är att ta ansvar för mina egna val, mina egna beslut men i kommunikation med de jag älskar. Jag frågar hur mina nära mår, jag talar om hur jag mår & känner. Jag ber om hjälp, jag visar att jag älskar dem både i ord och handling. Och jag är tacksam för det jag har, varje dag! För ensam är INTE stark. Vi är ju faktiskt människor, som genom tusentals år tagit hjälp av varandra, tillsammans. Inte ensamma.

Så för 2016 ser jag bara möjligheter och en massa go kärlek från alla mina vänner. Jag ser fram emot nya bekantskaper och möten med fantastiska människor som kommer berika mig med nya erfarenheter och kunskaper. Tack