30-dagars yogautmaning

Idag 30 december 2015 startar min egen yogautmaning. Under 30 dagar ska jag utöva yoga, varje dag.
Jag började med Poweryoga 2004/2005. Sen hände inget till jag återigen tog upp yogan 2011. Det var inget regelbundet och jag tror att jag endast gick 8-10 ggr under hela hösten 2011. December 2011 drabbades för första gången av utmattningssyndrom. Efter att några månaders soffliggande började jag med promenader. Promenaderna blev längre och jag kände hur jag jag började må bättre. Skrev in mig på ett gym augusti 2013 och där hittade jag yogan igen. Främst tack vare en fantastisk instruktör, Helena, som fick mig att verkligen förstå vad meningen med Yogan är. När jag sen började arbeta var tyvärr yogan det första jag prioriterade ner/bort när jag började känna mig stressad igen. Heltidsarbete och familjeliv var det jag prioriterade, i den ordningen. Jag satte mig själv i andra hand och alla andra i första hand. Naturligtvis gick jag in i väggen igen. Den här gången tog det ”bara” 3 månader innan jag började gå ut, promenera för att återigen ta upp yogan. Men inte hjälpte det när jag sex månader senare börjar arbeta heltid igen, på ett nytt jobb, och gör om samma sak igen…

Den här gången får det vara nog. Nu har jag lärt mig att JAG kommer först!

För mig är Yogan en avslappning, motion, andning, medvetenhet och livslust. Yogan får mig att leva och vara i nuet. Min kropp blir lättare och smidigare. Min sömn är djup och jag somnar superlätt. Jag kan läsa en tiding eller bok. Fokusera och lyssna i ett samtal och slutar planera med luft. Tråkiga tankar rensas bort i en stilla meditation och jag får ett oändligt tålamod. Yoga för mig är livet. När jag inte utövar yoga blir jag stressad, otålig, sur och ofokuserad. Jag ramlar tillbaka i stressymtomen och slutar gå ut, ringa vänner eller umgås överhuvudtaget. så därför utmanar jag mig själv på en 30-dagars yogautmaning. Jag har läst att en god vana tar 3 veckor att bygga upp, och jag vet att det är sant. Det har fungerat tidigare. Så nu kör jag, bygger upp min yogavana igen, för att aldrig mer prioritera bort den.

Jag kommer att utöva olika sorters yoga men främst nu i början relaxyoga, yinyoga, kundalini och terapeutisk yoga. Jag kommer även meditera efter ett schema och vara tacksam för allt, varje dag! Yogan utövar jag både hemma och i ”min” Yoga studio, Urban OM.

Nu kör jag!

Namaste

/Maria

tack 2015 hos bonisland