Julfrid i hjärnan?

Ja då står julen och bankar på dörren och stressen likaså..

Oavsett om man har drabbats av utmattningssyndrom eller inte så är julen ett stresspåslag. Det är extra mycket som ska fixas, beställas, städas och bokas.
Jul = julefrid? Vi ser de där röda dagarna som tid att fyllas med aktiviteter, släktträffar och middagar som vi inte annars hinner.

För en som är drabbad av utmattningssyndrom så är julen extra jobbig. Vi klarar knappt av vardagen, blir stressade av ett måste och blir trötta så fort, hur ska vi dessutom hinna med allt kring julen? För barnens skull, för familjens skull, för tant Agdas skull… För alla andra orkar ju, och tänk om eller när vi får besök hit! Det är ju inte ens julstädat!

Hos mig blir julen bara lugn. Jag har lärt mig. Vi firar bara hemma (utan besök). Lagar bara maten vi verkligen vill ha och äta (Italienskt) . Och göra bara det vi vill (slappar och äter hela dagen) och kanske, men bara kanske så tar vi en promenad, det beror på dagsformen 🙂

Namaste!