Mindfulness – den medvetna närvaron

”Svensk dokumentär från 2013. Vetenskapsjournalisten Marie Ryd söker svar på vad mindfulness är för något. Företag som Google, Facebook och svenska Trafikverket använder sig av mindfulness-träning. En av orsakerna är att forskning visat positiva förändringar i hjärnan om man tränar sin förmåga att leva i nuet.”

TV4 visade igår en dokumentär om Mindfulness. Ni som har TV4 premium TV4 Mindfulness och titta på den mycket intressant dokumentären!

Det bedrivs mycket forskning runt Mindfulness och hur vi kan använda oss av den i våra liv. Att vara medveten närvarande i allt vi gör, tänker, känner och upplever gör att vi kan göra mera medvetna val utifrån hur vi själva är, inte utifrån gamla inpräntade vanor, måsten och regler. Vi blir mera kreativa och tänker även mer ”utanför boxen”. Koncentrationen förbättras och vi blir bättre lyssnare eftersom vi är medvetna om den personen vi lyssnar på, inte upptagna av våra egna svar och tankar. De gör att vi genom de val vi gör kan bättre kontroller hur det blir.

Just breathe!

Maria