Var förälskad i livet!

”We love life, not because we are used to living it but because we are used to love it!” – Friedrich Nietzsche

ögonblick hos bonislandFör många av oss är livet bara en överlevnad. Vi kanske arbetar med jobb vi inte gillar för att kunna betala våra räkningar. Vi stressar till ett jobb vi kanske inte ens gillar, för att kunna lämna barn på dagis och skolor och sedan för att hämta, handla mat och betala våra räkningar. Dagarna och livet, flyger förbi och vi är omedvetna om att vi har kraften att påverka vad vi gör med vårt liv! Det är inte yttre omständigheter som påverkar oss, det är vi själva, våra tankar och handlingar, som vi kan styra. Bli förälskad i livet, och njut varje dag!

Sluta göra saker som du inte älskar och gör mer av det du älskar!
Det kanske låter självklart men om du gör mer av det du älskar och mindre av det du inte älskar kommer du bli en lyckligare människa. Tyvärr har vi lärt oss att livet inte är rättvist och att vi måste göra det bästa av det vi fått men det är fel. Du har makten att göra det du vill i livet så börja med att göra mer av det du tycker om!

Följ ditt hjärta, inte din hjärna.
Du är fylld med kärlek, och vi vill sprida vår kärlek och lycka. Vår hjärna är full av måsten och borden och men inte ska du.. därför är det det vi vill göra som vi beslutar med hjärnan, det är vad vi borde göra. Och då är det inte det vi älskar att göra som blir det rätta beslutet. Så när du behöver besluta något, följ ditt hjärta!

Ta fram barnet i dig!
När vi ”blir vuxna” så gömmer vi bort barnet i oss. Vi ska ta ansvar för hus, familj, arbetet…Viktigare saker.. Men det försvinner aldrig utan vi har bara glömt bort det! Lek mer! Var mer barnslig! Jag lovar att om du tar fram barnet i dig så kommer det bli roligare och bekymmer kommer bli lättare att hantera!

Umgås med likasinnade – skaffa nya vänner!
Vi är inte menade att vandra genom livet själva. Vi är flockdjur. Att umgås med likasinnade ger oss inspiration, samhörighet och stöd i livet. Och det blir garanterat mycket roligare! Börja studera något du är intresserad av! Gå en kurs eller gå med i någon förening. Livet blir så mycket intressantare!

Vänta inte, just Do it!
Livet är menat att upplevas, vara förälskad i och upplevas! Vänta inte med att göra det du älskar, vänta inte med att hänge dig! Livet är här och nu!

Namaste!

Maria Magnusson