Egentid – Att trivas med sig själv!

”Peace, happiness and joy is possible during the time I drink my tea” – Thich Nhat Hanh

Du kommer ha minst lika roligt
egentid hos bonislandTror du att du inte kan titta på en film själv eller gå och fika själv? Det vi oroar oss över är vad andra ska tycka när du sitter där själv. Men ingen bryr sig faktiskt. De är fullt upptagna av sig själva. Så att gå på en bio eller fika själv är minst lika roligt som när du gör det med någon annan. Du kommer verkligen att se filmen, utan kommentarer och du kommer verkligen att njuta av den där koppen med kaffe eller te och vara mer medveten m vad som händer runt omkring dig. Känns det konstigt? Ta med en bok eller tidning den första gången. Så småningom kommer du inte ens att tänka på att du är där själv utan du kommer att njuta av varje minut av egentid.

Du kommer bli mer kreativ..
Om du är ett fan av brainstorming med andra, kanske du vill ompröva det.  Idéer och strategier kommer man bäst på när man är själv. Under din promenad kanske? När du solar på bryggan eller när du ligger där i badet..

..och troligtvis arbeta effektivare
Kom ihåg grupparbeten i skolan? Det var alltid någon som inte gjorde sin del, och det är på grund av antagandet att mindre ansträngning måste utövas eftersom mer än en person är inblandad. Men en uppgift gjord själv är förmodligen det bästa sättet att få det gjort snabbt och effektivt.

Om du är en introvert person, är ensam tid nyckeln till din lycka
Det är ingen hemlighet att introverta personer samverkar på olika sätt med världen – och en av de viktigaste sakerna för introverta är deras solo tid. Det är tiden vi fyller på kroppen med mer energi.

Nya aktiviteter, nya människor
Om du känner dig ensam gå på någon ny aktivitet/hobby/utbildning som du gillar. Möbeltapetsering? Lära dig dansa flamenco? Löpträna? När du börjar en ny kurs/aktivitet så är chansen ganska stor att du träffar människor med liknande intressen som blir nya vänner!
Om du t.ex. gillar att resa så res själv! Du kommer börja prata med andra människor och vara mer social mot andra runt omkring dig än om du hade rest med någon annan. Nya vänner! Intressanta möten!

Det hjälper dig att rensa ditt sinne
Våra hjärnor behöver vila och ladda för att fungera så bra som vi vill att de ska. Så även om du inte är en introvert person, är ensam tid fortfarande viktigt för bearbetning och reflektion.

Du får göra vad du verkligen vill göra
Om din vän eller partner vill tillbringa dagen med att titta på fotboll och du hellre vill spendera den på en vandring, välja solo vägen, du  kommer ha mycket roligare och känna dig nöjdare. Kom ihåg att du, endast du gör dina egna val. Skyll inte på någon annans val.. Om du väljer att ta en heldag för dig själv, får du tillbringa dagen me att göra exakt vad du vill göra. Låter inte så illa, eller hur?

Fånga inte bara dagen, fånga ögonblicken!

Namaste