Vänta inte på din lycka!

”Being happy does´t mean that everything is perfect. It means that You decided to look beyond the imperfections” -Okänd

Istället för att sitta och vänta på att glädjen skall hitta dig  eller att du söker efter tillfredsställelse och glädje på fel ställen, fundera på hur du kan hitta lyckan i ditt liv istället!

Äkthet
Du är en unik människa. Din själ är en unik blandning av passioner, gåvor och egenskaper. Om du inte visar världen ditt sanna jag eller bor på ett sätt som känns rätt för dig, kommer du inte känna lycka.

Att ge
Allt handlar om vad du ger. När du ger kärlek förutsättningslöst, utan att förvänta dig något i gengäld, kommer mottagaren att känna glädje. Att ge behöver inte vara storslaget – du kan ge en tyst tanke i ditt hjärta, ett vänligt ord av stöd, eller en hjälpande hand när du ser en möjlighet.

Stillhet
I dag ska vi hela tiden vara sysselsatt och om du är som de flesta människor, kommer du känna dig överväldigad och utmattad som följd. Du behöver tid i stillhet och tystnad för att vila, fylla på och förnya, återhämtning! Försök meditera i tio minuter varje morgon och se vilken effekt det har på din dag och känsla av välbefinnande.

Flow
Flow är känslan du upplever när du går helt förlorad i något du älskar. Det kan vara matlagning, träna, skriva, måla, springa, bygga, tjäna andra eller annat.  När du förlorar dig i något du älskar, skapar du en perfekt plats för att hitta dig själv – du får din återhämtning och du är dig själv.

Tacksamhet
Tacksamhet ger dig lycka. Det visar att vad du har är du tacksam för; fokusera på alla de vackra, enkla glädjeämnen och saker som omger dig; familj, arbete, vänner, blommorna och träden runt omkring dig, solen, maten och allt annat du redan har. Det kommer fylla dig med känslor av glädje och tillfredsställelse, vilket i sin tur gör dig till en magnet för mer bra saker!

WOW-känslan
När vi är på semester i en annan stad eller i ett annat land, kan en enkel gata, byggnad, människorna, maten, ett café eller park verka fascinerande och fantastiskt i våra ögon. Prova att känna samma känsla av vördnad till din lokala stadsdel och vardagsmiljö. Du kommer att bli förvånad över de underverk du upptäcker.

Acceptans
När du accepterar nuet som det är, får du omedelbart en känsla av inre frid.

Närvaro
De flesta av oss tillbringar våra dagar förlorade i våra huvuden, reflekterar över det förflutna eller framtiden. Vi är inte här med livet självt – med våra sinnen, våra nära och kära, skönheten av en soluppgång, känslan av vinden på vår hud eller smaken av vår frukost. Försök att vara med nuet hela dagen. Det kommer att göra dina dagar känner mycket längre, ljusare och fylligare.

Egenkärlek
Den viktigaste relation du någonsin kommer att ha är den du har med dig själv. Börja behandla dig själv som du skulle behandla en bästa vän eller älskade – med kärlek, medkänsla och ovillkorlig acceptans. Det du säger till andra ska du även säga till dig själv.

Optimism
Det finns ett talesätt som säger, ”Oroa dig inte i onödan.” Att oroa sig för framtiden är inte mer logiskt eller motiverat än väntandet på  ett positivt resultat – i själva verket, vet du att det löser sig i slutändan. Så sluta att oroa dig i onödan. Du vet inte vad som kommer att hända, punkt.

Lekfullhet
En promenad genom parken på väg till ett möte kan kännas som ett hinder, men en promenad i parken för ingen anledning alls känns som en lyx och glädje. Har du förlorat kontakten med din medfödda lekfullhet du hade när du var barn? Se om du kan få det tillbaka. Ta dig tid att göra saker för sakens skull, njutningen av att ha roligt och upptäcka nya saker.

nutiden hos bonisalnd

 

 

 

 

 

 

 

 

Lätt omarbetad text från notesonabliss.com