Ålderskriser eller tankeväckande?

Är en ålderskris en kris? En tankeväckare, eller rent av en välsignelse?

En del tar MC-kort, någon gör en ny tatuering och en del börjar testa extremsporter, Iron-manutmaningar och Vasaloppet..
Vi kanske känner så när vi hamnar i klimakteriet, fyller år, försämrad hälsa, ändringar i vårt professionella yrkesliv eller förändringar i våra relationer. Allting börjar med en tanke när vi inser att vi inte är odödliga, livet har rusat förbi och att vi har en begränsad tid att uppfylla våra mål, känna livet.

ålderskris hos bonisland

När vi är barn är sommarlovet oändligt långt och fyllda av minnen från varje sekund som vi kan återberätta när skolorna börjar. När vi är vuxna och sommaren kommer är vi redan i slutet av sommaren, planerandes varje ledig dag då vi bara ska njuta av dagen….Men vi är ju inte i dagen, vi är redan i slutet av sommaren. Därför känns sommaren så kort och redan över innan den ens har börjat..

En kris kan vara början på något nytt, en förändring till det bättre. Att leva mer i nuet och njuta av allt vi gör, varje sekund. Lyssna bättre på vår kropp, lyssna bättre på vad livet vill ge oss och lyssna bättre på vad nära och kära vill säga oss. Om vi bestämmer oss för att byta jobb så kanske vi börjar älska det vi gör istället för att bara göra det. Om vi börjar med en ny hobby kanske det gör oss mer medvetna om nuet, det vi gör vilket kommer göra att vi mår bättre. En ny träning kan göra att vi börjar älska vår kropp igen och börjar lyssna på vad kroppen vill ha. Vi blir snällare och återigen, mer medvetna.

Så se ålderskriserna som en välsignelse, att du nu blir med medveten om livet och börjar leva!

En livscoach kan hjälpa dig hitta dina svar på vad DU vill förändra, vad DU inte är nöjd med. 

Maria Magnusson – din livscoach