Leva ett positivt liv

När jag ser barn så ser jag ren glädje och positivitet! Jag tror att det är den känslan vi alla vill ha tillbaka när vi är stora. Tyvärr är vi många som tappar den på vägen men jag vet att vi kan hitta den igen! Här kommer några bra råd för ett positivt och lyckligt liv!

1. Var nöjd med dig själv!

Det första du måste tänka är att vara bekväm med dig själv. Ingen är perfekt och du är fantastiskt och unik precis som du är. Acceptera dig själv för vem du är och var glad över dig! Strunta i vad andra och samhället tycker för det är ju din kropp och den är med dig resten av ditt liv. Lycka kommer inifrån och den börjar med acceptans och kärlek till dig själv. Ditt självförtroende och din självkänsla kommer bara från dig! Så älska dig själv och omge dig med människor som älskar di just för den DU är!

2. Var nöjd med det du har och sluta jämföra!

verklig lycka är att vara nöjd med det du har precis nu. Gräset är inte grönare på andra sidan så det är ingen mening att önska sig sådant som andra har! Det kommer bara leda till negativa tankar, du kommer känna dig olycklig och tom. Jämför dig inte med andra och andras liv, du vet inte om de är lyckliga? Acceptera och älska ditt liv, som DU har just nu i denna stund!

3. Se positivt på situationen

Du kommer att uppleva olyckliga tillfällen i ditt liv där du inte har kontroll över vad som händer, men det är vad gör av de olyckliga tillfällena som bestämmer hur det blir. Om du bestämmer dig för att bli ledsen, arg eller stressad så kommer det att bli så. Då kommer de negativa tankarna och så fastnar du. Försök istället att tänka positivt, ta kontroll över situationen och dina känslor, gå vidare och starta om på nytt! Vi lär oss av allting. Alla dåliga beslut och val vi har gjort är i det förgångna, se framåt och lär av dem! Se varje dag som en ny möjlighet, nya positiva upplevelser och bekantskaper!

4. Släpp ditt kontrollbehov

Kontrollbehovet kan göra att du känner dig säker men då tappar du också din frihet. När du vill ha kontroll över ditt liv, relationer, jobb och situationer som uppstår är det för att känna dig säker, så du tror att du VET vad som kommer att hända.Vilket ger dig en känsla av trygghet och skapar ett beroende. Det kommer inte hända…Livet är fullt av okontrollerbara händelser. Det du får då är negativ stress, maktlöshet och olycka..

Släpp istället ditt kontrollbehov och låt livet hända, saker går inte som planerat och är du öppen för det så kommer du inte få panik när det okontrollerbara händer!

5. Släpp det som hänt

För det mesta håller i ilska inom oss. Kanske för att vi inte vågar säga ifrån, kanske för att inte såra någon. Men det vi gör att såra oss själva inifrån med den negativa känslan, som vi upprepar för oss själva. Och den kan förtära oss. Det spelar ingen roll vad vi utsätts för. Vi måste lära oss att släppa det och gå vidare för vi har själva ansvar för vårt liv och våra känslor. Förlåt de som svikit och sårat oss och gå vidare. Du kommer känna dig ännu mera starkare och gladare när du blir av med de där negativa känslorna.
Ingen säger att det kommer vara lätt. Men börja försiktigt, en dag i taget. Ilskan och den negativa känslan finns bara inom dig, den som sårat dig känner inte det. Så släpp den, förlåt och gå vidare! Det är det bästa du kan göra mot dig själv.

6. Lev i nuet

Vakna varje dag och tänk på vad just du kan göra av den här underbara och fantastiska dagen! Sträck på dig i sängen och fundera i några minuter över vad som kan hända dig idag! Ta dagen timme för timme och gör ditt bästa för att vara lycklig, just nu, i den här stunden! Släpp kontrollen, överanalysera inte och le!

7. Undvik överanalysering av problem och framtiden

De flesta människor överanalyserar. Vi snurrar fast i tankar och analyser över vad som KAN hända, men vi vet ju inte? Och då har vi slösat en massa energi och tid, vilket kan skapa negativa känslor, vilket leder till att vi blir ledsna, arga vilket leder till stress… heeeeelt i onödan! Oroa dig inte för framtiden, ditt jobb, din karriär, din hälsa, dina relationer eller barn. Gör vad du kan in detta nuet istället. Är du orolig för din hälsa? Ät hälsosamt och börja träna. Orolig för din karriär? Prata med dina kollegor eller ta upp det på ett utvecklingssamtal. Över din relation? Ta en date och prata! Ta tag i situationerna och gör ditt bästa! Att bara vara orolig hjälper inte någon, allra minst dig själv för det kommer bara att göra dig mera orolig, stressad och säkert högt blodtryck också!Är vi oroliga över något fråga direkt om du kan, släpp tankespiralen och analysera inte sönder vad som kan hända som du inte vet…återigen, kontrollbehov… Lyssna på dig själv och din intuition. De är därifrån vi får de bästa svaren!

8. Lägg ner ditt ego

Vårt egon är en skyddsmur som ska hindra ska hindra oss från att få vårt självförtroende attackerat. Men ibland blir vi ett offer för vårt eget ego. Det är när vårt egon tar kontrollen och vi blir för självsäkra och arroganta. Vi tappar vår egen självkänsla och agerar utanför oss själva, i en illusion. Vi kanske gör det för att nå ett självmål eller för att bara må bättre. Men det kommer att såra dig i slutändan för att du inte kan vara dig själv, du lever inte med ditt riktiga jag. Och det kommer bara dra till sig människor i samma situation som du själv. Släpp ditt ego och du kommer må bättre och du kommer att omges av människor som visar sina rätta jag! Kom ihåg att lycka börjar inifrån dig!

9. Ha ett öppet sinne

Ha ett öppet sinne, stå för vad du tycker och tänker men var öppen och accepterande för vad andra tycker och tänker. Var nyfiken och flexibel i din övertygelse, du kanske ändrar dig när du för höra andras åsikter och tankar! Förändring är positivt. Det kommer visa att du är en stark och lycklig människa med sund självhävdelse.

10. Meditera

Om förändring är jobbbigt, om det är svårt att släppa kontollen så försök med meditation. Det finns massor med appar att ta hjälp av. Även meditation är jobbigt att börja med för du måste ta kontroll över dig själv föra att inte tänka någonting under meditation – men det är tanken!

Att kunna styra sina tankar och sitt fokus, att ha frid i sinnet stärker sinnets muskler – och det är den hemliga styrkan av meditation!


och glöm inte att hitta barnet i just dig, här ser du en Yogaposition som heter just ”barnets position”.

 

Barnets position från Yogamagazine.com

 

 

 

 

 

Ta hjälp av mig som din livscoach!

Text lätt omarbetad av mig från källa Huffpost.com och brandmentalist.com

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.